v7

|- (¬A→A)→A

Důkaz

Vyjdu z předchozí v6 (A ~ ¬A, B ~ A)

|- ¬A→[¬A→¬(¬A→A)]

2x použiju větu o dedukci směrem zprava doleva

¬A |- ¬(¬A→A)

a ještě jednou zleva doprava

|- ¬A→¬(¬A→A)

Dle A3 a modus ponens

   ¬A->¬(¬A->A)     [¬A->¬(¬A->A)]->[(¬A->A)->A]
  -----------------------------------------------
                  (¬A->A)->A

|- (¬A→A)→A

QED

 
a_-_a_-_a.txt · Last modified: 2006/04/27 22:00 by 85.160.58.254
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki