v2

¬A→(A→B)

Důkaz

Vezmu formuli |- ¬A→(¬B→¬A)

to je instance A1, použiju na první negované A větu o dedukci, dostanu

¬A |- ¬B→¬A

Dále vezmu A3 - (¬B→¬A)→(A→B) a pravidlem modus ponens

   ¬B->¬A     (¬B->¬A)->(A->B)
  -------------------------------
              A->B

dostanu

¬A |- A→B

Potom už stačí jednou použít větu o dedukci

|- ¬A→(A→B)

a tvrzení v2 je dokázáno (teda snad)

QED

 
a_-_a_-_b.txt · Last modified: 2006/04/26 21:56 by 85.160.5.202
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki